iPhone OS 4.0 deze zomer verkrijgbaar

Apple presenteerde vandaag het nieuwe iPhone besturingssysteem 4.0 wat deze zomer bij de release van een nieuwe iPhone beschikbaar zal zijn. iPhone OS 4.0 is niet geschikt voor de eerste generatie iPhone en de iPhone 3G. Door een te langzame processor en gebrek aan geheugen werken bepaalde functies daardoor niet optimaal. Gebruikers van een iPhone 3GS en de nieuwe iPhone “HD” hebben meer geluk.

De nieuwe functies op een rij:

Multitasking

door te dubbelklikken op de HOME toets kan je schakelen tussen applicaties. Voordeel is dat je applicaties niet meer hoeft af te sluiten en eenvoudig kan schakelen tussen Apps. Als je bijvoorbeeld gebruik maakt van de Radio 1 App kan je vanaf deze zomer gewoon blijven doorwerken terwijl de App geopend is.

Mapjes

in de nieuwe firmware is het mogelijk om applicaties te ordenen in mapjes, de zogenaamde folders. Spelletjes sleep je in de games map etc, etc.

iBooks

Er komt een mini applicatie van de iPad iBooks versie beschikbaar voor de iPhone. De boeken zijn te gebruiken op een iPad, iPod touch en iPhone. Door synchronistatie kan je bladwijzers sturen van een iPad naar een iPhone zodat je eenvoudig thuis op de bank een boek leest op je iPad en in de trein weer verder leest op je iPhone op het punt waar je op de iPad gebleven was.

E-Mail

Het is mogelijk om meerdere Microsoft Exchange-accounts te gebruiken.

Als je meerdere e-mail accounts gebruikt kan je gebruik maken van een Unfied Inbox. Alle mail komt dan binnen in één inbox, zodat je niet steeds hoeft om te schakelen tussen accounts.

Bijlagen zijn vanaf deze zomer ook te openen in Apps van derden.

iAd

Apple wil graag de advertenties van Apps die voorzien zijn van advertenties zelf gaan beheren. Met iAd, begint Apple deze zomer een eigen advertentieservice waar ze zelf 40% van de inkomsten in eigen zak steken. De ontwikkelaar van de software ontvangt 60%.

Naast de presentatie van het nieuwe iPhone besturingssysteem maakte Steve Jobs vandaag bekend dat er op dit moment meer dan 50 miljoen iPhones zijn verkocht. Van de iPod touch zijn er 35 miljoen verkocht. De SDK van iPhone OS 4.0 is inmiddels te downloaden voor software ontwikkelaars.