iPhone onder studenten verslavender dan de Crackberry

Jaren geleden toen de Blackberry onder voornamelijk zakelijke gebruikers een hit was noemden ze hun smartphone door het vele gebruik de “Crackberry” een verslavend toestel waarmee je altijd en overal bereikbaar was. Uit recent onderzoek onder 200 studenten van de universiteit van Stanford blijkt dat de iPhone nog veel meer verslavende eigenschappen heeft dan de Blackberry. Een derde van de studenten maakt zich zorgen over het iPhone gebruik dat verslavende vormen begint aan te namen, meer dan een derde krijgt klachten van vrienden dat ze de iPhone te veel gebruiken.

74% van de studenten denkt dat ze door het gebruik van de iPhone “cooler” zijn. Een kwart van de studenten die een iPhone gebruikt ziet de iPhone als een verlengstuk van hun hersenen en noemen de iPhone hun “brain extension.”

Studenten die eerder tegen iPhone gebruikers klaagden over het veelvuldig gebruik en er later zelf ook een kochten geven toe dat ze de verslaving nu volledig begrijpen. Ze zijn waarschijnlijk nu ook zelf niet meer aanspreekbaar….

Bron: TUAW