iPhone office suite maakt copy en paste mogelijk zonder 3.0 upgrade

Gisteren is bekend geworden op de de CTIA trade show in Las Vegas dat Quickoffice voor de iPhone een copy en paste functie krijgt.  Deze functie komt deze zomer ook beschikbaar via de nieuwe iPhone 3.0 firmware maar als Quickoffice later deze maand te koop is via de App Store is deze functionaliteit al mogelijk. 

Er komen twee versies van Quickoffice. Het is mogelijk om Microsoft word en Excel documenten te maken en te bewerken. Via de Quickoffice Word editor is het mogelijk om via “double-tap and drag”  tekst te selecteren om te kopieren en te plakken. 

Om Office bestanden in de iPhone te krijgen is een omslachtige manier bedacht omdat Apple het niet toestaat om attachments van e-mail te bewerken in applicaties van derden. Quickoffice kan via iDisk wel bestanden binnen halen om te bewerken en er is een mogelijkheid om bestanden te importeren via een Mac of PC over een WiFi verbinding. 

Als Apple deze zomer de iPhone 3.0 firmware firmware vrijgeeft komt Quickoffice met een update zodat de kopieer en plak functionaliteit van de nieuwe firmware ook te gebruiken is in Quickoffice.

Quickoffice is niet de enige Office applicatie voor de iPhone. Op het Mobile World Congress vorige maand liet Dataviz DocumentsToGo voor de iPhone zien. Deze applicatie heeft meer mogelijkheden om Word bestanden te bewerken maar kan geen Excel bestanden bewerken. DocumentsToGo is in het tweede kwartaal van dit jaar te koop in de App Store. 

Quickoffice is deze maand te koop in de App Store afhankelijk van de goedkeuring van Apple. Wat de applicatie gaat kosten is nog onduidelijk. Voor mensen die alleen Office bestanden willen bekijken op de iPhone komt er een lite versie beschikbaar: Quickoffice Files. 

Bron: PCMAG.com

5