iPhone nieuws van zondag

Premium App Store afdeling

Er zijn weer geruchten dat Apple binnenkort een premium App Store gaat openen. Eerder was er spraken van een premium games sectie in de App Store speciaal voor uitgevers van games met naam en faam. De games zouden vanaf $ 19,99 te koop zijn en een goede kwaliteit hebben. Vandaag kwam Wired met het gerucht dat Apple van plan is om een premium sectie te openen in de App Store. 

De betere applicaties voor de iPhone zijn nu bijna onzichtbaar in de App Store door het gigantische aanbod. De nieuwe sectie zal niet alleen op games gericht zijn maar vooral op premium software voor de iPhone met een prijskaartje vanaf $19,95. 

1 legale en 2 “illegale” App Stores

Naast de vorige week geopende Cydia store is er nu ook de Rock Your Phone store voor mensen die een iPhone hebben met een jailbreak. Op dit moment zijn er nog maar 5 applicaties te koop maar interessant is dat je een Applicatie 10 dagen kan uitproberen voordat je de App moet betalen. Hoe het allemaal werkt kan je lezen bij: HackThatPhone.

Rock Yoy Phone

XROAD G-Map verdwenen?

Een paar dagen geleden schreven we nog over een test waaruit blijkt dat de XROAD G-Map GPS software voor de iPhone beter scoort dan TomTom. Sinds gisteren is de software verdwenen uit de App Store. De rede hiervan was onduidelijk maar sinds vandaag staat er op de website van Xroad dat de software binnenkort weer terug komt en dat ze bezig zijn met verbeteringen aan de Xroad software. 

Xroad

Have2P, zoekt gratis een toilet

De iPhone Applicatie Have2P zoekt het dichtstbijzijnde toilet in de Verenigde Staten en is daarom (nog) niet vekrijgbaar in de Nederlandse App Store. Have2P maakt gebruik van de GPS in de iPhone en bepaald aan de hand van je huidige locatie het dichtstbijzijnde toilet. 

Have2P

iPod touch “ontploft”

Een vrouw uit Cincinnati heeft Apple aangeklaagd omdat de iPod touch van haar zoon in zijn broekzak is ontploft. Hij liep daarbij tweedegraads brandwonden op. De moeder eist een schadevergoeding van 75.000 dollar. 

Bron: Ars Technica.