iPhone nieuws update

Vanwege griep hierbij een korte update met interessante berichten van de afgelopen dagen.

Op MacRumors verschenen donderdag 3 foto’s van mogelijk de vierde generatie iPhone, op het forum een discussie of de foto’s nep of echt zijn. De foto’s komen niet direct vanaf een geheugenkaartje van een digitale camera, maar zijn bewerkt met Photoshop.

Gisteren gaf een Fransman toe dat hij de foto’s van de backcover van de vierde generatie iPhone heeft gemaakt met 3DS Max en daarna bewerkt heeft met Photoshop. Eerder is er een gerucht verschenen dat de vierde generatie iPhone dezelfde vormgeving krijgt als de iPad dus wellicht heeft de Fransman dat gerucht gebruikt ter inspiratie.

iPad release Europa voor de tweede keer uitgesteld

Op 9 april liet Steve Jobs weten dat de voorbereidingen voor de release van de iPad eind april in Europa nog steeds op schema zou liggen. Nog geen week later liet Apple via een persbericht weten dat de iPad pas eind mei in Europa te koop zal zijn vanwege de overweldigende vraag in de Verenigde Staten. Dit is de tweede keer dat Steve Jobs een datum noemt waarop de iPad te koop zal zijn die niet klopt. Eerder was dat bij de introductie van de iPad in januari.

Nieuwe iPhone in juni

De CEO van het Canadese SaskTel heeft zich versproken tijdens een discussie over het nieuwe 3G netwerk wat de telecomprovider vanaf 1 juli gaat lanceren. Volgens de CEO komt er in juni een nieuwe iPhone en SaskTel gaat hem vanaf 1 juli leveren.

Ook medewerkers van AT&T mogen in juni geen vakantie opnemen. De lancering van de iPhone 3G en 3GS waren eerder op basis van het intrekken van AT&T verlofdagen te voorspellen. De echte release datum blijft een mysterie totdat Apple het bekend maakt. Eerder is er een gerucht verschenen dat Apple op 22 juni de vierde generatie iPhone gaat lanceren. De iPhone 3G verscheen op 11 juli en de 3GS op 19 juni.