iPhone marktaandeel in Europa stijgt na lancering iPhone 6 met uitschieter in Engeland

onderzoeksbureau Kantar Worldpanel ComTech publiceerde vandaag het smartphone marktaandeel van de maanden augustus, september en oktober. Sinds september is ook de iPhone 6 te koop en uit de cijfers blijkt dat het nieuwe toestel van Apple vooral in Engeland een absolute hit is. Het marktaandeel van de iPhone steeg in het Verenigd Koninkrijk met 10.4% naar 39.5% en dat is een nieuw record.

In Europa worden de Android smartphones nog steeds het meeste verkocht met een marktaandeel van 69.4%. Apple’s iOS aandeel steeg door de lancering van de iPhone 6 met 5.7% naar een marktaandeel van 20.7%. Op de derde plaats staat Windows phone met een marktaandeel van 8.7%.

In Engeland is 34% van de iPhone 6 kopers 16-24 jaar en 64% daarvan man. De meest gehoorde argumenten om een iPhone 6 (Plus) te kopen heeft te maken met de mogelijkheden (51%), afmeting van het display (59%) en het design (45%). 31% van de iPhones die in Engeland zijn verkocht werden via Apple’s eigen Apple Stores en retail kanalen verkocht. De iPhone 6 is populairder dan de iPhone 6 Plus met een verkoop ratio van 4:1.

In de Verenigde Staten steeg de verkoop van iPhones met 0.7% en ook daar was de iPhone 6 populairder dan de iPhone 6 met een verkoop ratio van 3:1. De iPhone 6 Plus blijkt daar vooral populair onder oudere kopers.

In China steeg het iPhone marktaandeel met 0.2% tot 15.7% door het succes van de iPhone 6 en de Plus. Opvallend want de iPhone 6 is in China pas te koop sinds 17 oktober. Toch wist Apple’s nieuwe iPhone de derde positie te behalen van meest verkochte smartphones in China. De Xiaomi RedMi Note is de best verkocht smartphone in China met een marktaandeel van 29.9% in de afgelopen 3 maanden.
iPhone 6