iPhone marktaandeel daalt in de Verenigde Staten

Het Amerikaanse statistiekenbureau ComScore wat eerder deze maand nog het Nederlandse Nedstat kocht voor 29 miljoen heeft een kwartaaloverzicht gepubliceerd waaruit blijkt dat het marktaandeel van de iPhone in de Verenigde Staten iets is gedaald. Het overzicht eindigt in juli en de lancering van de iPhone 4 is nog meegenomen in de laatste cijfers. 53.4 miljoen Amerikanen kwamen het afgelopen kwartaal in het bezit van een nieuwe smartphone en dat is een stijging van 11% ten opzichte van de laatste kwartaalcijfers. Het totale aantal gebruikers van mobiele telefoons in de VS schat men op zo’n 234 miljoen.

In de top 5 steeg alleen het Google Android platform van 12% naar 17%. Microsoft, Research in Motion (BlackBerry), en Apple verliezen allemaal terwijl het aantal Palm gebruikers stabiel blijft hangen op 4.9%

Wereldwijd heeft het Android platform in juni Apple’s iOS al ingehaald en is daarmee het derde meest verkochte platform. Volgens analisten gaat Apple in 2014 130 miljoen iOS devices per jaar verkopen van het Android platform zal tegen die tijd het dubbele worden verkocht zo’n 259 miljoen.