iPhone marktaandeel daalde afgelopen kwartaal wereldwijd met 1,1%

Uit onderzoek van Strategy Analytics blijkt dat Samsung nog steeds meer smartphones verkoopt dan Apple. In het vierde kwartaal van 2015 verscheepte het bedrijf 81.3 miljoen smartphones. Apple maakte deze week bekend dat er in dezelfde periode 74.8 miljoen iPhones zijn verkocht.

Wereldwijd had Samsung in het vierde kwartaal van 2015 een marktaandeel van 20.1% en Apple 18.5%. Dat is 1,1% minder dan in het vierde kwartaal van 2014 want toen was het aandeel 19.6%.

In 2014 wist Apple het Zuid Koreaanse Samsung nog aardig bij te benen door de verkoop van de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus. Nu is dat anders. Veel consumenten zien geen noodzaak om te updaten en wachten liever op de iPhone 7. Daarbij verkoopt Samsung veel meer toestellen en is er ook meer keuze alhoewel niet iedereen daar blij mee is.

De verwachting is dat het aantal verkochte iPhones in het volgende kwartaal nog meer gaat dalen en dat Apple daarmee het eerste dieptepunt sinds 2007 gaat bereiken. Dat klinkt ernstig maar na de introductie van de iPhone 7 zal het aantal verscheepte iPhones wereldwijd weer gigantisch toenemen. Er is ook een nog een kans dat Apple het marktaandeel iPhone omhoog weet te houden door de introductie van de iPhone 5se of iPhone 6c in maart.
iPhone 6s