iPhone marktaandeel 13.9% versus Android marktaandeel 72.4%

Charlie Wolf van Needham & Co heeft cijfers waaruit blijkt dat het marktaandeel van Android in september is gestegen tot 72.4%. In het voorgaande kwartaal was dat nog 64.1%. Het markaandeel van de iPhone daalde in dezelfde periode van 18.8% naar 13.9%. De daling heeft vast te maken gehad met de lancering van de iPhone 5 in september maar het Android aandeel op de smartphone markt is 3/4 en blijft stijgen. Zelfs het noodlijdende RIM, de fabrikant van de BlackBerry wist nog te stijgen van 5.2 naar 5.3 procent. Het aandeel van Microsoft’s Windows Phone daalde van 2.7 naar 2.4%. Niet bijzonder omdat de potentiële kopers van een Windows Phone hebben gewacht op de release van Windows Phone 8 in oktober.

Samsung is de grote winnaar op de smartphone markt als leverancier van de meeste hardware.  32.4% van de 54.1 miljoen smartphones waren voorzien van een Samsung merkje. Een stijging van 129% ten opzichte van vorig jaar.

De release van een goedkopere iPhone is dus nog niet eens zo’n heel gek idee als je ziet dat Android volgend jaar vrijwel de gehele smartphone markt in handen zal hebben.

iphone5