iPhone loopt 3 jaar voor op concurrentie

Apple heeft een voorsprong van 3 jaar op de concurrentie met de iPhone. Daarnaast heeft de iPhone de snelste groeisprong ooit gemaakt in vergelijking met andere consumenten technologie. Onderzoekers van investeringsbank Morgan Stanley presenteerden eerder deze week The Mobile Internet Report waarin de iPhone en de iPod touch domineren.

groei

Mobiel internet gebruik groeit nog sneller dan verwacht. Apple loopt voorop met iTunes, iPhone, en de iPod touch. De verwachting is dat er binnen 5 jaar meer gebruik zal worden gemaakt van het internet via een mobiele telefoon dan via een PC of Mac.

Het marktaandeel van Apple in Mobiel internet is groot omdat Apple een volledig ecosysteem in handen heeft. De hardware, content, en de distributie van de media. Met de mogelijke komst van de tablet zal het aandeel nog groter worden. Apple ligt daarmee op pole positie de komende jaren.

De iPhone en iPod touch gebruikers moet je volgens Morgan Stanley ook zien als een nieuw type gebruiker van mobiel internet. Ze gebruiken aanzienlijk meer data (55% data, 45% gesprekken), met andere mobiele platformen bellen gebruikers meer en gebruiken minder data (30% data, 70% gesprekken). Volgens het onderzoek is dat een belangrijk omslagpunt in mobiel internet gebruik.

gebruik

Bron: Mac Observer