iPhone krijgt vanaf januari 2011 een micro-USB oplader

De Deutsche Welle heeft een bericht dat de Europese Commissie formeel het beleid heeft goedgekeurd dat alle smartphones die vanaf januari 2010 verkocht worden voorzien moeten zijn van een universele micro-USB oplader. Vorig jaar tekenden tien fabrikanten van mobiele telefoons, waaronder Apple al een overeenkomst over de standarisering van de opladers. VVD-Europarlementariër Manders, die de discussie in 2009 aanzwengelde vindt dat de oplader die toestel- of merkgebonden is, leidt tot ergernis bij de consument en tot extra afval.

In januari 2011 komt de eerste iPhone met universele oplader op de markt. Fabrikanten van accessoires met de Apple dock connector zullen dit nieuws niet echt waarderen. Waarschijnlijk moet er voor de oude accessoires nu een adapter gemaakt worden om toch te kunnen gebruiken. Voordeel is wel dat je nu niet meer een la met opladers nodig hebt om al je gadgets op te laden en als je een lader vergeet is er altijd wel iemand te vinden die er een bij zicht heeft die ook op je iPhone past.

De verwachting is dat landen buiten Europa ook gebruik gaan maken van de nieuwe micro-USB norm. In de Europese Unie met 27 landen wonen meer dan 500 miljoen mensen.

Bron: Macrumors