iPhone is speeltje van het westen

StatCounter heeft in kaart gebracht in welk land mobiele besturingssystemen het meest populair zijn. Wat direct opvalt is dat de iPhone het speeltje van het Westen is en dat Nokia het grote marktaandeel vooral te danken heeft aan ontwikkelingslanden. StatCounter meet aan de hand van internet gegevens dus het gebruik van GSM’s zonder internet toegang zijn niet meegenomen in dit onderzoek.

Symbian is vooral populair op het Afrikaanse continent, de BlackBerry staat op 1 in de Dominicaanse republiek en bij het Android besturingssysteem staat Nederland op nummer 7 van de landen waar Android voor mobiel internetverkeer het meest populair is. In Zuid Korea zitten de meeste Android gebruikers die gebruik maken van mobiel internet.

In Canada gaat 83.7% van het mobiele internetverkeer via iOS en op Cuba 77.2%. Er zijn op dit moment 21 landen waar meer dan 50% van het mobiele internet verkeer via een iOS device verloopt. In België  gaat 61.2% van het mobiele internetverkeer via een iPod touch of een iPhone. Nederland komt niet voor in de lijst. In de VS, het geboorteland van iOS gebruikt slechts 35.2% van de Amerikanen een iDevice voor mobiel internetverkeer. De iPad is niet meegenomen in het onderzoek.

De top 10 mobiel internetgebruik via iOS wereldwijd:

  1. Canada, 83.7%
  2. Cuba, 77.2%
  3. Switzerland, 76.7%
  4. Australie, 72.5%
  5. Ierland, 69.7%
  6. Nieuw Zeeland, 69.0%
  7. Frankrijk, 67.4%
  8. Singapore, 64.6%
  9. Denmarken, 64.3%
  10. Zweden, 61.6%

Bron: Pingdom.com