iPhone is qua dataverbruik nog steeds de Hummer onder de smartphones en dat komt niet door bezoek aan Twitter of NU.nl

De iPhone en de iPad zijn qua dataverbruik de Hummers onder de smartphones en de tablets. Dat blijkt ook uit onderzoek van Telecompaper die via een Mobile Data Tracker het gedrag van duizend smartphone-gebruikers heeft geanalyseerd. Een Android gebruiker verstookt maandelijks gemiddeld slechts 500 MB aan data, een iPhone gebruiker bijna het drievoudige met gemiddeld 1,4 GB per maand.

Het verschil in dataverbruik komt doordat Android-smartphones door een iets ouder publiek worden gebruikt en die doen weinig met apps volgens Ed Achterberg, directeur van Telecompaper.

Uit het onderzoek van Telecompaper blijkt ook dat smartphonegebruikers weinig apps hebben die ze met enige regelmaat gebruiken. Het meest populair zijn Whatsapp en Facebook en Twitter blijkt onder de Nederlandse smartphone gebruikers helemaal niet populair te zijn:

“Twitter is eigenlijk helemaal niet zo populair in Nederland, het marktaandeel komt niet boven de twintig procent uit”

Opvallend is ook dat Nu.nl, zelf een miljard impressies per maand claimt maar uit het onderzoek van Telecompaper blijkt dat smartphonegebruikers de nieuwsorganisatie gemiddeld maar 10 tot 20 keer per maand bezoeken. Ook het aantal gebruikers dat dagelijks kijkt is zeer gering.

Het Android aandeel op de Nederlandse markt is 70%. Smartphones zijn vooral onder jongeren populair en alle gebruikers letten goed op hun dataverbruik. Het merendeel van de data wordt verstookt via WiFi-verbindingen zodat voor veel smartphonegebruikers een abonnement met databundel 1 GB meer dan genoeg is.
20131114-130243.jpg