iPhone is in de Verenigde Staten net als in het Verenigd Koninkrijk de best verkochte smartphone

Uit een analyse van onderzoeksbureau Comscore blijkt dat Apple in april met 39,2% nog steeds de smartphonemarkt in handen had in de Verenigde Staten. Samsung staat op de tweede plaats met slechts 22% en dat is opmerkelijk omdat de Koreanen de nieuwe Samsung Galaxy S4 de afgelopen maand gigantisch hebben gepromoot in de Verenigde Staten. Net als in Engeland staat de iPhone op nummer 1 als meest gekozen toestel in combinatie met een nieuw abonnement. Inmiddels hebben 138.5 miljoen Amerikanen een smartphone en 52% van alle verkochte smartphones draait op het Android besturingssysteem. Het iOS aandeel is bijna 40%.

Het Windows phone marktaandeel is met 3% aan het dalen net als het aandeel BlackBerry gebruikers wat ondanks een nieuwe smartphone blijft afnemen tot inmiddels 5.1%.

Cijfers uit Nederland worden helaas nooit bekend gemaakt omdat telecomproviders dat vanwege strategisch inzicht niet openbaar willen maken. Toen T-Mobile het alleenrecht op de verkoop van de iPhone in Nederland had gebeurde dat overigens wel.

5