iPhone is een serieus videogame platform

Apple’s iPhone en de iPod touch zijn binnen korte tijd uitgegroeid tot een zeer groot videogame platform en serieuze  concurrentie voor andere handheld consoles zoals de Sony PSP en de Nintendo DS. Dit komt mede door het touchscreen, bewegingssensor en de GPS. 

Op de Game Developers Conferentie in San Francisco was de interesse voor de iPhone groot. Er zijn inmiddels meer dan 17 miljoen iPhones verkocht en 13 miljoen iPod Touches. Deze gebruikers zijn goed voor de verkoop van tientallen miljoenen games. 

 

 

Ter vergelijking van de Nintendo DS zijn er sinds de lancering 100 miljoen verkocht en de SONY PSP 50 miljoen sinds 2004. 

De verkoop van games via de Apple App Store sinds de lancering in juni 2008 gaat zeer goed de meeste zijn voor een minimaal bedrag te koop. Grote software huizen met bekende games verkopen ze onder 10 dollar en de meest gangbare prijs voor games is zo’n 5 dollar. Sony en Nintendo vragen het zesvoudige bedrag voor een game. De App Store heeft ook gezorgd  voor en omslagpunt in de mobiele telecom sector.

Volgens een analyse van Mobclix zijn 7300 van de 31.000 applicaties in de App Store games. 5500 van die games zijn gratis. 

Bron: Reuters

23