iPhone is de best verkochte smartphone in Japan

In 2009 was het voor Apple bijna “sayonara” in Japan. De verkoop van de iPhone 3G kwam niet echt van de grond en de Japanners misten een TV functie in het toestel. Ook het ontbreken van MMS, de kwaliteit van de camera en de multimedia functies waren onder de maat voor de Japanse consumentennorm. Sinds de introductie van de iPhone 3GS gaat het goed met de verkoop van de iPhone in Japan. Inmiddels zelfs zo goed dat de iPhone 3GS goed is voor een marktaandeel van 72% op de Japanse smartphone markt.

Volgens een bericht in de Wall Street Journal verkocht Apple in het afgelopen kwartaal 1.7 miljoen iPhones, goed voor een marktaandeel op de smartphone markt van 72%. De verkoop van de iPhone 3GS is het afgelopen kwartaal verdrievoudigd, terwijl de rest van de smartphone markt nagenoeg stil lag.

Samsung en RIMM (BlackBerry) lukt het niet om een groot martaandeel te veroveren in Japan. Ook wereldleider Nokia krijgt geen voet aan de grond in Japan.

Analisten zijn verbaasd over het succes van de iPhone omdat Japanners veeleisend zijn. De iPhone is niet high tech, maar kennelijk vallen de Japanners ook op het gebruiksgemak en vergeten daardoor de geavanceerde functies die ze nodig dachten te hebben.

Bron: Wall Street Journal