iPhone iOS 4.0 Golden Master Candidate nu beschikbaar

Vanaf maandag 21 juni is iOS4 beschikbaar als gratis update voor de iPhone 3G, 3GS en de iPod touch. Vandaag is de Golden Master Candidate beschikbaar gesteld voor software ontwikkelaars op het WWDC. Vlak na de release van het nieuwe iPhone besturingssysteem lekte de iOS 4 software al uit op internet waarmee je een iPhone 3G, 3GS of iPod touch op eigen risico kan updaten naar iOS 4.

Voordat je gaat updaten heb je de 9.2 Beta versie van iTunes nodig. Zorg er ook voor dat je een reserve kopie van de gegevens op je iPhone hebt. Het installeren van iOS 4 kan alleen via een Restore waardoor alle gegevens op je iPhone worden gewist. Na het downloaden van de bestanden (die je kan vinden onder de bronvermelding) hou je de ALT toets ingedrukt en kies je in iTunes Restore. Kies de juiste iOS 4 firmware en de installatie van iOS 4 zal daarna beginnen.

De  iOS 4 Golden Master Candidate is alleen verkrijgbaar voor betalende software ontwikkelaars en is auteursrechtelijk beschermd materiaal van Apple. Inmiddels is de iOS 4 firmware te vinden op tientallen websites, al dan niet op de voorpagina maar verstopt in forums. Wij hebben deze informatie overgenomen van de bron die als een van de eerste de iOS 4 firmware firmware beschikbaar heeft gesteld. Mocht je willen updaten dan kan je de firmware beter daar vandaan halen dan dat je een gehackte firmware versie installeert op je iPhone. Bij voorgaande beta versies van de iOS 4 firmware had je een identificatienummer nodig om het te kunnen installeren dat heeft deze iOS 4 versie niet. Deze iOS 4 “WWDC 2010 versie” is hoogstwaarschijnlijk identiek aan de versie die je over 1,5 week kan downloaden via Apple, tenminste als er geen vreemde bugs in de software zitten. Bij ons werkt het prima op een iPhone 3GS en een 3G maar het installeren van de software is voor eigen risico!

Bron: http://bit.ly/9iaZOa