iPhone in Nederland niet meer exclusief te koop via T-Mobile

Tijdens een Q&A na de presentatie van de financiële resultaten met aandeelhouders heeft Tim Cook van Apple nog een opmerkelijke uitspraak gedaan. De enorme stijging van het aantal verkochte iPhones in het afgelopen kwartaal heeft mede te maken met het afschaffen van de exclusieve verkoop  van de iPhone via telecom providers in enkele landen. Volgens Cook gaat Apple de iPhone alleen nog exclusief via providers verkopen in de Verenigde Staten, Spanje en Duitsland. Nederland komt niet voor in dat rijtje.

“There are three countries where Apple has an exclusive relationship with carriers — the US, Germany, and Spain. We’ve moved markets from exclusive to not exclusive, and we see sales accelerate and marketshare improve, but that doesn’t mean anything. We think carefully about each of these at the country level”.

Of we de vierde generatie iPhone deze zomer in Nederland ook kunnen kopen via KPN en Vodafone is nog niet helemaal zeker. Het zou kunnen dat het moederbedrijf van T-Mobile, Deutsche Telekom de exclusieve contracten voor T-Mobile Nederland met Apple voor haar rekening neemt, waardoor de iPhone alsnog exclusief te koop zal zijn via T-Mobile in Nederland.

Update:

We hebben de uitspraak van Tim Cook doorgestuurd aan PR Manager Priscilla Tomasoa van T-Mobile Nederland met de vraag of T-Mobile de exclusieve verkoop van de iPhone in Nederland kwijt raakt. Haar reactie:

“Over dit onderwerp doen wij geen mededelingen. Je zult je moeten wenden tot de leverancier van het product.”

We hebben dezelfde vraag nu doorgestuurd naar de PR-afdeling van Apple Nederland….

Bron: Engadget