iPhone in de top 4 van meest verkochte telefoons ter wereld

De iPhone is sinds de lancering in 2007 een van de best verkopende smartphones in de Verenigde Staten. Wereldwijd gaat het steeds beter en sinds het prille 3-jarige bestaan van de iPhone heeft Apple inmiddels de vierde plaats weten te behalen als het gaat om het wereldwijde marktaandeel. Daarmee heeft Apple RIM het afgelopen kwartaal voor het eerst verslagen en blijkt dat Steve Jobs gelijk had toen hij daar onlangs bij de presentatie van de kwartaal cijfers naar verwees:

“We are blown away to report over $20 billion in revenue and over $4 billion in after-tax earnings—both all-time records for Apple,” said Steve Jobs, Apple’s CEO. “iPhone sales of 14.1 million were up 91 percent year-over-year, handily beating the 12.1 million phones RIM sold in their most recent quarter”.

RIM ontkende het maar uit de cijfers van IDC blijkt dat Apple RIM het afgelopen kwartaal verslagen heeft en nu de vierde grootste smartphone fabrikant ter wereld is. De verkoop van de iPhone is tot nu toe elk jaar bijna verdubbeld terwijl Nokia 1.8% groeide, Samsung 20% en LG 10% marktaandeel heeft moeten inleveren. De top 5 van fabrikanten die de meeste mobiele telefoons wisten te verkopen ziet er als volgt uit:

  1. Nokia 32,4%
  2. Samsung 21%
  3. LG 8,3%
  4. Apple 4,1%
  5. RIM 3,6%

Bron: Fortune