iPhone helpt met het vinden van besmette dioxine-eieren

Een deel van de Duitse pluimveesector is betrokken bij een dioxineschandaal maar volgens de Duitse regering is er geen besmet vet of veevoer aan Nederland geleverd. Toch zijn er in december al 136.000 besmette Duitse eieren getransporteerd aan een bedrijf in Barneveld. Die eieren zijn volgens de Voedsel en Waren Autoriteit niet in de winkels terecht gekomen. In Duitsland zijn er nog wel verontreinigde eieren in omloop maar dankzij de iPhone en de applicatie Barcoo kunnen onze Oosterburen eieren controleren op de aanwezigheid van dioxine.

De barcode scanner van Barcoo heeft onlangs een update gekregen zodat je er  meteen besmette dioxine eieren mee kan ontdekken. De code op het ei moet je met de hand invoeren en de applicatie laat je meteen zien of het ei met dioxine is verontreinigd. De gegevens van de verontreinigde eieren krijgt de software ontwikkelaar rechtstreeks van het Duitse ministerie van landbouw.

De Barcoo app is ook beschikbaar voor Nokia en Android smartphones maar de applicatie is (nog) niet verkrijgbaar via de Nederlandse App Store.

Bron: Pcgameshardware.de