iPhone HD is wel echt en morgen misschien weer niet

De verwarring is groot, de “iPhone HD” die afgelopen zaterdag is gevonden in een bar is San Jose is volgens Engadget echt. Gisteren zijn de foto’s afgedaan als fake maar het bericht op de Spaanse iPhone website blijkt te gaan om een grap van een lezer.

Engadget komt nu met redelijk overtuigend bewijs. Op foto’s die opdoken via WeiPhone.com vlak voor de introductie van de iPad op 27 januari is het toestel ook te zien. Tenminste iets wat er op lijkt. Volgens Engadget krijgt de volgende generatie iPhone een touchscreen met een hogere resolutie, een camera aan de voorzijde, een camera met flitser op de achterkant en maakt de “iPhone HD” net zoals de iPad nu ook gebruik van micro-simkaarten. Waar de iPhone die in een bar is gevonden in San Jose nu is, is onduidelijk. Na de vondst werkte het toestel niet meer maar dat kan ook gedaan zijn via een remote wipe optie. Wij hadden wel verwacht dat Engadget 24 uur later foto’s zou publiceren van het gevonden toestel.

Duidelijker zijn de foto’s die op het forum van MacRumors zijn verschenen. Foto’s afkomstig van de Chinese website¬†WeiPhone.com Op de foto’s zijn de onderdelen van de “iPhone HD” te zien.

Tweakers ontdekte nog dat het id-nummer van keuringsinstituut FCC van Apple is. Wie in het zoekveld van de FCC bij Grantee Code BCG invult en bij productcode ‘A’ krijgt een lijst van Apple-producten, waaronder naast oude randapparatuur van begin jaren negentig ook iPhones.

De vierde generatie iPhone? Op 22 juni weten we het zeker.