iPhone gebruikers geven het meeste uit aan Apps

AdMob wat sinds november vorig jaar eigendom is van Google heeft een analyse gemaakt van het advertentieverkeer van iPhone, Android en Palm gebruikers. Het Google Android platform is vooral populair bij mannen. iPod touch gebruikers zijn voornamelijk erg jong en iPhone gebruikers verlangen naar een iPad. Dit zijn een paar hoofdpunten uit het onderzoek van AdMob wat ze gehouden hebben onder 963 smartphone en iPod touch gebruikers.

73% van de Google Android gebruikers zijn mannen, bij Palm gebruikers is dat 58%, bij de iPhone 57% en 54% van de mannen in wording gebruikt een iPod touch.

De iPod touch is een hit onder kinderen en studenten. Uit het onderzoek blijkt dat 78% van de iPod touch eigenaren jonger dan 25 is. 

iPod touch gebruikers zijn vooral geïnteresseerd in gratis Apps. Ze downloaden ongeveer 12 Apps per maand en dat is 37% meer dan iPhone en Android gebruikers. Ze gebruiken de applicaties ook langer en zitten ongeveer 100 minuten per dag te spelen. Dat is 25% meer tijd dan iPhone en Android gebruikers.

iPhone gebruikers geven het meeste geld uit aan betaalde Apps. 50% koopt ongeveer een applicatie per maand.

91% van de iPhone gebruikers is blij met hun smartphone en zou deze ook aanraden bij vrienden of collega’s. Bij de iPod touch is dat 88% Palm gebruikers zijn het minst tevreden met hun toestel en dat bleek vandaag ook uit de winstwaarschuwing die Palm gaf.

16% van de iPhone gebruikers heeft plannen om een iPad te kopen. Android gebruikers hebben nauwelijks interesse in de iPad, slechts 6% overweegt de aankoop van een iPad.

Bron: CNN Apple 2.0