iPhone gebruiker is het beste af bij T-Mobile en MTV mobile

Uit een provideronderzoek  van Tweakers.net blijkt dat veel grootverbruikers van data willen overstappen naar T-Mobile. Dit omdat KPN en Vodafone binnenkort nieuwe abonnementen met lagere datalimieten gaan introduceren. Toch blijft een meerderheid van de ondervraagden nog even bij hun huidige provider omdat ze het abonnement met de huidige voorwaarden door laten lopen. 90% van de T-Mobile klanten wil niet overstappen, bij Vodafone ligt dat op 81% en bij KPN en Hi op 65 en 62%. Het aantal klanten wat wil overstappen ziet er per provider zo uit:

  • 24% van de KPN klanten stapt over naar T-Mobile
  • 28% van de Hi  klanten stapt over naar T-Mobile
  • 16% van de Vodafone klanten stapt over naar T-Mobile

De resultaten van het Tweakers.net onderzoek zijn te zien via deze PDF en op de Tweakers.net website. Wij voorspelden in juli al dat T-Mobile de grootste provider van Nederland zou kunnen worden en dat lijkt nu ook te gebeuren.

Mocht je niets zien in T-Mobile dan is er nog een andere manier om toch gebruik te blijven maken van het KPN netwerk plus een redelijke datalimiet. MTV Mobile, dochter van KPN heeft ook nieuwe tarieven aangekondigd die ook vrij gunstig zijn voor iPhone gebruikers. Er is een datagrens van 1GB en als je over die limiet heen gaat dan gaat de snelheid omlaag, vergelijkbaar met de nieuwe abonnementen van T-Mobile maar bij MTV Mobile ga je dan naar 384 kbps (download) en 128 kbps (upload) terwijl je het bij T-Mobile met 64 kbps (up/down) moet doen totdat je nieuwe bundel ingaat.

Afbeeldingen bij dit bericht via: Tweakers.net