iPhone eigenaren kunnen Google Maps weer op hun iPhone installeren

ad

David Pogue van The New York Times publiceerde vanmorgen de eerste review van Google Maps for iOS wat vanaf vandaag eindelijk te downloaden is via de App Store. Pogue weet te melden dat Google Maps voor iOS volgens Google beter is dan de Android versie. Google Maps is op dit moment geoptimaliseerd voor de iPhone maar volgens Google volgt de iPad versie binnenkort: “goodies like those will be coming soon.”

Sinds de release van iOS 6 heeft Apple de populaire standaard Google Maps applicatie vervangen voor een eigen kaartendienst. Dat is helaas niet helmaal gelukt en dan drukken we ons nog voorzichtig uit. Het was zo erg dat Apple CEO Tim Cook op enig moment adviseerde om de Bing kaarten van aartsrivaal Microsoft te gebruiken omdat die wel betrouwbaar zouden zijn.

maps1

In de nieuwe Google Maps app zit nu ook turn-by-turn navigatie en een 3D weergave van gebouwen. De iOS applicatie toont daarmee veel gelijkenissen met de Android versie. Via de Google Maps applicatie kan je nu ook  OV-informatie raadplegen als dat beschikbaar is.

maps4

De 3D weergave van gebouwen (Als je met twee vingers op de kaart van boven naar beneden veegt) is prachtig. Doordat Google gebruik maakt van vectorkaarten is de weergave ook zeer snel.

maps3

Veel iPhone eigenaren zullen de Streetview functie gemist hebben sinds de release van iOS6. Binnenkort kan je de weg naar de nieuwe Apple Store in de Haagse Passage perfect plannen op straat niveau via Streetview.

Google Maps voor de iPhone is via deze link gratis te downloaden in de App Store.