iPhone blijft magneet voor boefjes

Een meisje van vijftien is in een Brussels metrostation getrapt en geslagen door twee jongeren die het gemunt hadden op haar iPhone. Dat gebeurde allemaal terwijl heel wat reizigers toekeken, maar niemand kwam het meisje te hulp.

‘Ik kwam woensdag in de vooravond terug van bij een vriendin. In de bus belde ik mijn moeder om haar te vertellen wanneer ik thuis zou zijn. Ik deed dat met mijn iPhone, al had mijn moeder mij op het hart gedrukt om het dure apparaat zo weinig mogelijk in het openbaar te voorschijn te halen. Maar ik wou niet dat ze ongerust zou worden’, vertelt Marie (15).

In diezelfde bus hadden twee jongeren van 15 en 16 gezien dat Marie in het bezit was van een van de meest begeerde gsm’s op de markt. En die wilden zij te pakken krijgen. Zij volgden Marie toen zij aan het metrostation Bockstael overstapte van de bus op de ondergrondse. ‘Op de roltrap die naar het station afdaalt, kwam de grootste van de twee plots voor mij staan terwijl de kleinste op dezelfde tree stond als ik. Toen ik weigerde mijn gsm af te geven sloeg hij me meteen in het gezicht. Ik huilde en smeekte dat ze me door zouden laten. Maar in de plaats daarvan greep die woesteling me bij de keel in een echte wurggreep. Hij drukte mij tegen de leuning van de roltrap. Ik zag op de andere roltrap de reizigers naar boven gaan die net uit een aankomend stel waren gestapt. Maar niemand hielp mij’, zegt Marie.

Al die tijd hield Marie haar hand in de broekzak van haar jeans stevig op haar iPhone gedrukt. Zij kreeg harde klappen te verduren. Uiteindelijk kwamen politiemannen in burger haar te hulp. De twee aanranders werden in de boeien geklonken. Zij bleken minderjarig en allebei bekend bij de politie voor gewelddadige feiten.

Terwijl Marie nog verzorgd en verhoord werd, werden haar belagers, die bekentenissen hebben afgelegd, al weer vrijgelaten.

Dit is niet voor het eerst want in 2006 tijdens het spitsuur van het drukste treinstation van België, Brussel zit de 17-jarige Joe op een bankje op z’n trein te wachten. Hij luistert naar z’n iPod. Enkele minuten later zal hij dood zijn. Enkele jongens vragen aan Joe de weg. Op het moment dat hij wil antwoorden grijpt een van de jongens zijn iPod, er volgen 5 steekbewegingen van zijn belager en Joe sterft. Terwijl de forenzen hun tocht naar huis voortzetten en er niemand was die hem heeft proberen te ontzetten van zijn belagers. Zelfs na zijn dood waren er geen getuigen te vinden.

Bron: Nieuwsblad.be