iPhone App om problemen en ideeën te melden aan je gemeente

Via verbeterdebuurt.nl kan je problemen of ideeën aanmelden voor jouw buurt die vervolgens worden doorgegeven aan je gemeente of stadsdeel. Sinds gisteren is ook de gratis verbeterdebuurt iPhone App verkrijgbaar in de App Store zodat je nog eenvoudiger kan bijdragen om je buurt te verbeteren. De iPhone applicatie is vooral handig om meldingen openbare ruimte nog laagdrempeliger en toegankelijker te maken.

Niet alle gemeentes werken nog mee maar omdat dit project mede betaald is uit het innovatie programma publieke dienstverlening van het ministerie van Binnenlandse Zaken zullen de meeste gemeentes meldingen ook echt (gaan) behandelen. We hebben de App gestest en de gemeente Delft kan zich alvast aanmelden voor deelname aan dit bijzondere initiatief via: gemeente@verbeterdebuurt.nl en natuurlijk ook andere gemeentes die dit initiatief nog niet steunen.

Wat erg goed is aan het initiatief is dat je op meldingen kan stemmen of reageren en de gemeente kan op een melding reageren. Op die manier ontstaat er een directe dialoog tussen de gemeente en burgers.

Hoe meer meldingen hoe beter en daarmee geef je een signaal naar gemeentes. Uiteindelijk worden alle meldingen aangeboden aan de voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Dus heb je nog ideeen of verbeterpunten voor jouw buurt? Ben je betrokken bij je buurt? Zet je melding dan vandaag nog op Verbeterdebuurt.nl of via de gratis iPhone App.