iPhone App laat gebruikers die deels kleurenblind zijn weer de juiste kleuren zien

Dan Kaminsky heeft een iPhone applicatie ontwikkeld voor mensen die rood-groen kleurenblind zijn. De meest voorkomende vorm van kleurenblindheid waardoor je niet goed onderscheid kan maken tussen rood- en groentinten. Via de DanKam applicatie worden beelden van de iPhone camera via augmented reality voorzien van real-time kleurcorrectie zodat de weergave van de kleuren voor iemand die last heeft van rood-groen kleurenblindheid weer normaal is.

De applicatie is experimenteel en het is dus niet zo dat als je een iPhone op je voorhoofd plakt je geen last meer hebt van kleurenblindheid. Wij denken dat de app vooral handig is voor het kiezen van een overhemd of stropdas omdat je real-time kan zien of de kleur wel goed is. Op die manier verschijn je s’morgens niet op een belangrijke vergadering in een paars overhemd met een roze das of koop je een roze auto terwijl je denkt dat hij grijs is.

DanKam is te koop via de App Store voor € 1,59 en op de website van de software ontwikkelaar is meer getailleerde informatie te vinden over de applicatie.