iPhone 7 en 7s moeten het nog doen met een LCD display maar in 2018 krijgt de iPhone 8 een OLED display

Via de Korea Times bereiken ons berichten dat Samsung in 2018 organic light emitting diode  (OLED) displays gaat leveren aan Apple voor de productie van een toekomstige iPhone, vermoedelijk zijn we dan inmiddels bij de iPhone 8. Uit de geruchten kunnen we ook opmaken dat de iPhone 7 en de iPhone 7s nog niet worden voorzien van een OLED display maar van een HD LCD display.

Omdat Apple op dit moment zo’n 200 miljoen iPhones per jaar verscheept zullen leveranciers de komende tijd fors investeren om in 2018 voldoende OLED displays aan Apple te kunnen leveren. Zoals we al eerder schreven gaat Apple niet met één leverancier in zee en we zien ook berichten dat het Zuid Koreaanse LG al plannen heeft om fabrieken aan te passen voor de productie van OLED displays.

Apple loopt wat dat betreft behoorlijk achter want de Samsung Galaxy S6 heeft al een OLED display wat een dubbele resolutie heeft ten opzichte van de iPhone 6 en aanzienlijk meer (4x) pixels per inch.

OLED heeft als voordeel dat het geen backlight (achtergrondverlichting) nodig heeft en dus minder energie verbruikt. De kijkhoek is groter met een betere en zeer heldere kleur en contrastverhouding.
oled