De iPhone 6s en de iPhone 6s Plus zijn volgens techneuten de beste smartphones die je op dit moment kan kopen

We verwijzen niet vaak naar reviews op andere websites maar voor de zeer uitgebreide technische review van Anandtech over de iPhone 6s maken we graag een uitzondering. Ditmaal hebben ze de iPhone 6s en de iPhone 6s Plus ook onderscheiden met een Editors Choice Gold Award. Bijzonder omdat dat sinds de oprichting van de website in 1997 slechts eenmaal eerder is voorgekomen.

Ze beschrijven de iPhone 6s als een extreem goed product die de user experience naar een nieuwe dimensie brengt. Over de CPU performance van de nieuwe Apple A9 processor zijn ze ook zeer tevreden en dat blijkt ook uit de benchmarks in de review. Een smartphone met betere prestaties dan de iPhone 6s moet nog uitgevonden worden.
1
De camera in de iPhone 6s en de iPhone 6s Plus is goed maar op video gebied is de 6s Plus net iets beter door de optische beeldstabilisatie. De iPhone 6s Plus en de 6s weten slow motion en 4K video als geen andere smartphone vast te leggen maar de camera van de iPhone 6s Plus doet het net iets beter:

the iPhone 6s Plus arguably has the best camera in an iOS or Android smartphone today

Volgens de reviewers van Anandtech is er niets mis met de iPhone 6s en de iPhone 6s Plus. De enorme sprong in performance ten opzichte van de iPhone 6 is geweldig en 3D Touch is een goede verbetering in het gebruiksgemak. Enig minpunt is dat de iPhone 6s geen optische beeldstabilisatie heeft en dat Apple het instapmodel verkoopt met slechts 16GB opslagcapaciteit. Dat kan echt niet meer in 2015.

De volledige zeer uitgebreide review kan je hier lezen.