De iPhone 6s is in staat om prachtige foto’s te maken maar er zijn nog steeds betere alternatieven

De gerenommeerde Israëlische fotograaf Sephi Bergerson heeft onlangs een Indiase bruiloft in beeld gebracht met zijn iPhone 6s Plus. De resultaten zijn bijzonder en er is ook wel een beetje moed voor nodig om zo’n reportage met slechts een iPhone in beeld te brengen.
1
Het nemen van foto’s overdag, op dat continent natuurlijk geen enkel probleem maar als de zon weg is dan is het maken van een goede foto een uitdaging. De nieuwe iPhone 6s Plus weet bij voldoende licht alles prima in beeld te brengen maar in de avond heb je wel een LED-lampje nodig:

The new iPhone 6s Plus camera is superb in terms of resolution and colour rendition, but low light photography was difficult, on the dance floor for example, as the ISO limit was not letting me shoot without having motion blur.I had a hand-held LED light to help me get proper exposure. This was not an issue when taking still images of decor at night. These pictures actually came out better than the ones shot on the DSLR. The built-in HDR in the new iPhone is nothing less than incredible.

lampje
Meer over het werk van Sephi Bergerson kan je hier vinden en kijk vooral de onderstaande inspirerende video over zijn ervaringen met de iPhone 6s Plus.

Apple is afgelopen weekend ook begonnen met een nieuwe campagne waar foto’s van professionele en amateur fotografen met een iPhone 6s of iPhone 6s Plus de hoofdrol spelen. Stuk voor stuk prachtige composities en foto’s maar nog net niet goed genoeg. Daar bedoelen we mee te zeggen dat een foto die genomen is met een fototoestel die voorzien is van een aardige lens nog steeds aanzienlijk betere foto’s maakt dan een iPhone.

iPhone 6s foto