iPhone 6s en iPhone 6s Plus worden voorzien van nieuwe RGBW sensortechnologie

Smartphones met een RGBW (rood, groen, blauw en wit) sensor zijn al enige tijd te koop en er waren vorig jaar al geruchten dat Apple plannen had om deze RGBW technologie ook in de huidige iPhone 6 en de iPhone 6 Plus te gebruiken. De hardware was toen nog niet voldoende beschikbaar en niet goed genoeg maar dit jaar schijnt het dan toch te gaan gebeuren. Met een RGBW sensor is het mogelijk om tot 32% meer helderheid te gebruiken in foto’s met een hoog contrast. Daarbij is 78% minder ruis in foto’s haalbaar onder zeer slechte lichtomstandigheden met een betere weergave van de kleuren.
rgbw
Volgens Japanse media worden de iPhone 6s en de iPhone 6s Plus dit jaar voorzien van de nieuwe RGBW sensortechnologie. RGBW maakt gebruik van extra witte subpixels om de helderheid in foto’s te verhogen. Zoals eerder gemeld gaat Sony de 12-megapixel sensor leveren en zal de focus van de nieuwe iPhone camera ook aanzienlijk sneller zijn. Apple is meer dan een jaar bezig geweest met het uitvoeren van testen. Het ligt voor de hand dat Apple de nieuwe iPhones vanaf oktober gaat verkopen.

Vorige week verschenen er nog geruchten dat Apple de iPhone 6s en de 6s Plus al in augustus gaat introduceren maar dat lijkt ons onwaarschijnlijk. De huidige iPhone 6 en de 6 Plus verkopen nog steeds prima en er is dus geen directe noodzaak om de opvolgers van de huidige iPhones eerder te introduceren.