iPhone 6s en de iPhone 6s Plus krijgen Force Touch techniek uit de Apple Watch

Apple gaat in de volgende generatie iPhone sensoren gebruiken die qua techniek afkomstig zijn uit de Apple Watch en de gisteren geïntroduceerde nieuwe MacBook. In de nieuwe iPhone die Apple vermoedelijk in september gaat lanceren komen sensoren die in staat zijn om te registeren hoe hard je op het display drukt.

Het gerucht van The Wall Street Journal over de drukgevoelig Force Touch techniek hoorden we ook al in januari. Via Force Touch kan een Apple Watch of het trackpad van de nieuwe MacBook registeren hoe hard een gebruiker op het display of trackpad drukt. Door harder te drukken op het oppervlak spoel je bijvoorbeeld een video sneller vooruit.

Qua design zullen de opvolgers van de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus niet veel afwijken van hun voorgangers. Apple is aan het experimenteren met de kleur roze naast de nu al verkrijgbare kleuren goud, zilver en space grey. De massaproductie voor de componenten van de nieuwe iPhones vangt aan in mei.

Daarbij merken we op dat de berichten van The Wall Street Journal onlangs een paar keer niet helemaal juist waren dus het kan nog alle kanten op met de geruchten over de “iPhone 6s” en de “iPhone 6s Plus”.
force touch MM