iPhone 6c krijgt gekleurde metalen behuizing en is al in februari 2016 te koop

Als je op zoek bent naar een compacte iPhone die nog een beetje van deze tijd is kom je al gauw uit bij de iPhone 5s. In ieder geval tot februari 2016 want dan gaat Apple volgens een gerucht via insiders bij Foxconn de 4-inch iPhone 6c verkopen die vrijwel dezelfde afmetingen heeft als de iPhone 5s maar technisch meer kan en de behuizing is niet zoals de iPhone 5c van plastic maar van metaal.

De iPhone 6c met een behuizing van metaal is verkrijgbaar in meerdere kleuren. 3D Touch zal je in het nieuwe toestel niet aantreffen omdat Apple die functie exclusief wil houden voor de iPhone 6s en de 6s Plus. Een Touch ID vingerafdrukscanner waarschijnlijk wel en de prijs van het nieuwe toestel komt ergens tussen de $400-500 te liggen.

Volgens het gerucht gaat Apple gaat de nieuwe iPhone 6c al in januari aankondigen waarna hij in februari te koop zal zijn. De vraag is natuurlijk of dit gerucht klopt. Als Apple nieuwe iPhone aankondigt doet ze dat meestal in het najaar en dan ook meteen alle nieuwe toestellen. Als er volgend jaar al een nieuwe kleinere iPhone op de markt komt lijkt ons een introductie in september samen met de iPhone 7 logischer. Het gerucht is overigens niet nieuw want analist Ming-Chi Kuo kondigde eerder ook al aan dat Apple begin 2016 een goedkopere 4-inch iPhone zou introduceren.
6c