iPhone 6c krijgt energiezuinige A9 processor plus accu met veel capaciteit

Er verschijnen steeds meer geruchten waaruit blijkt dat toekomstige iPhones van Apple waterdicht zullen zijn. Interessant maar dat zien we vermoedelijk pas bij de iPhone 7 die we in september 2016 verwachten. Eerst staat volgens geruchten de lancering van de 4-inch iPhone 6c op agenda. Die nieuwe budget iPhone zien we misschien al tijdens de lancering van de nieuwe Apple Watch in maart.

Volgens insiders krijgt de iPhone 6c een accu met een capaciteit van 1642mAh. Ter vergelijking de accu in de iPhone 5c heeft een 1510mAh accu. De iPhone 6c zal ook worden voorzien van een A9 processor, 16GB opslagcapaciteit, Touch ID en 2GB RAM geheugen.

Op de onderstaande foto zie je een mockup van de iPhone 6c en wat opvalt zijn de opvallende witte streepjes. Die streepjes zijn nodig voor de antennes in een iPhone. Uit een uitgelekt bericht van de leverancier van de behuizingen en componenten voor de iPhone 7 blijkt dat die streepjes in toekomstige iPhones zullen verdwijnen. 6c
Door gebruik te maken van nieuw materiaal (Liquid metal?) kan Apple de antennes in de behuizing van de iPhone 7 wegwerken. Daardoor is de behuizing waterdicht als Apple ook de hoofdtelefoon ingang, microfoons, speakers, camera’s, bedieningsknoppen en Lightning connector waterdicht weet te sealen. Het gerucht is niet nieuw maar het is natuurlijk altijd prettig als dit uitlekt via een leverancier van Apple. Overigens zijn er ook geruchten dat Apple de ingang voor de hoofdtelefoon gaat vervangen door een alles-in een Lightning connector.
iPhone-7-koptelefoon