iPhone 6 Plus is nog steeds populairder dan de iPhone 6

Wereldwijd is de levertijd van de iPhone 6 Plus nog steeds 3 tot weken. Ook in Nederland, ruim een maand na de start van de verkoop. De iPhone 6 is beter verkrijgbaar met een levertijd tussen de 7 en 10 werkdagen. De lange levertijd van de 6 Plus kan liggen aan productieproblemen maar Apple geeft daar geen informatie over.

Vorig jaar lag de levertijd van de iPhone 5s tussen de 1 tot 3 weken na de start van de verkoop in Nederland die destijds op 25 oktober 2013 begon. Na een maand daalde de levertijd al naar 1 tot 3 werkdagen. Nu is dat dus wel anders. Het is niet voor het eerst dat een nieuwe iPhone na de introductie lange tijd beperkt leverbaar is. Het kan ook zijn dat de iPhone 6 zo populair is dat de productie van de 6+ daardoor is afgenomen.

6+

Onlangs bleek wel dat de iPhone 6 Plus populairder is dan de iPhone 6. Volgens insiders is 60% van de iPhone 6 toestellen die Apple verkoopt een iPhone 6 Plus terwijl 40% een iPhone 6 is. Leverancier Foxconn liet na de bekendmaking van die cijfers nog weten dat de vraag naar de 6+ inmiddels nog meer is toegenomen. De lange levertijd van ongeveer een maand lijkt dus enigszins verklaarbaar.

De iPhone 6 Plus is neergezet als een iPhone die niet in je broekzak past en veel te groot is maar consumenten kiezen blijkbaar dus toch voor vernieuwing en die zien ze vooral in de 5,5 inch iPhone 6 Plus. Afgelopen weekend spraken we een medewerker van één van de 3 Apple Stores in Nederland en die kon bevestigen dat de iPhone 6 Plus ongekend populair is en dat de vraag naar het grotere toestel boven verwachting groot is, groter dan naar de iPhone 6. Onze eerste indruk van de iPhone 6 Plus kan je hier lezen.

6plus