iPhone 6 Plus en iPhone 6 buigen al vrij snel tijdens vervoer in je broekzak

De afgelopen week toen ik de stekker uit MobileMac trok kreeg ik veel verontwaardigde reacties via email. MobileMac lezers vinden het blijkbaar vooral jammer dat de enige Apple gerelateerde website in Nederland die geen buikspreekpop van Apple is stopt en wijzen mij er ook op dat de innovatie van Apple hardware in de toekomst vast weer beter gaat worden. Een lezer schreef dat het helemaal niet uitmaakt of er dagelijkse updates zijn, maar dat er op MobileMac wel regelmatig verhalen te lezen waren die het verschil maken. Dat waardeer ik zeer en zal “when i have time to waste” nog eens af en toe een update plaatsen op MobileMac. De reviews waren blijkbaar ook populair want ook daarvoor veel lof.

De afgelopen week kwam ik twee verhalen tegen waarvan ik dacht dat die nieuwswaardig genoeg waren om over te schrijven. Ook verhalen die vooralsnog niet groot terug te vinden zijn op de Nederlandse Apple en tech websites. De eerste is de weergave van het batterijpercentage in iOS 8.

vodafaal

Doordat mijn provider, Vodafone niet in staat is om een stabiel signaal in mijn woonplaats Delft te leveren kost mij dat per week zo’n 50% aan batterijgebruik. Een zwak signaal vreet accu capaciteit en door iOS 8 is dat nu inzichtelijk gemaakt. Afgelopen zomer op Texel merkte ik ook al dat het sturen van een Facebook update met een foto vanaf strandpaviljoen 21 op Texel zo’n 40% aan accucapaciteit kost omdat er nauwelijks dekking was via Vodafone. Slechte dekking kost blijkbaar veel energie en dat gaat ten koste van de capaciteit van je accu. Door iOS 8 is dat nu ook inzichtelijk gemaakt. Je kan het zelf controleren via instellingen, algemeen, gebruik en batterijgebruik.

bend

Een ander punt kwam ik twee dagen geleden al tegen op een website bij onze Oosterburen. Die hadden op het forum van MacRumors ontdekt dat de iPhone 6 Plus wel heel erg makkelijk buigt in je broekzak. Die pikten het bericht gisteren zelf ook op maar vervolgens was dat weer nergens te lezen op Nederlandse Apple en tech websites. Het waren in eerste instantie slechts een paar individuele gevallen waarbij een iPhone 6 Plus gebogen was door hem te dragen in een broekzak maar inmiddels verschijnen er steeds meer berichten. Daarbij lijkt niet alleen de iPhone 6 Plus zeer buigzaam maar ook de iPhone 6 heeft hier last van. Voor alle potentiële Nederlandse kopers van een iPhone 6 lijkt mij dat toch wel iets om rekening mee te houden. Voor mij is het zelfs zo verontrustend dat ik er inmiddels over denk om mijn iPhone 6 Plus bestelling te annuleren. Apple kan je iPhone 6 overigens wel weer terugbuigen maar dat kost je dan wel €297.

bend

De hashtag #BendGate is op twitter is inmiddels al helemaal ingeburgerd en Apple heeft zoals gewoonlijk nog geen (you’re bending it wrong) reactie gegeven. Dat de iPhone 6 Plus snel buigt lijkt ons logisch met zo’n formaat maar bij de iPhone 6 zou dat niet zo snel mogen gebeuren. Gelukkig zijn er nog wel andere media waar ze zo’n verhaal over een gebogen iPhone 6 snel oppikken….

cnn bent