iPhone 6 (Plus) buigt nog steeds veel te snel door

Vlak na de lancering van de iPhone 6 (Plus) bleek dat de nieuwe iPhones wel erg buigzaam zijn en #BendGate was geboren. Volgens Apple was het allemaal onzin want ze hadden slechts 9 klachten gekregen over gebogen iPhones. Uit onderzoek van de Amerikaanse consumentenbond bleek ook dat de iPhone 6 sneller buigt dan de iPhone 6 Plus maar daar moet je wel wat voor doen.

cnn bent

De website 1 of the 9 laat zien dat er inmiddels meer iPhone 6 (Plus) eigenaren zijn die met een gebogen iPhone zitten, of liever op hun iPhone zijn gaan zitten. De teller staat op dit moment op 318 en dat is een veelvoud van de 9 stuks waar Apple over sprak. De gebruikers hebben een open brief aan Tim Cook gestuurd met de klacht dat de iPhone 6 (Plus) wel erg snel buigt. Sommigen spreken zelfs over een fabricagefout. Ondertussen zijn er al meer dan 318 foto’s op de website te vinden met gebogen iPhones. Hieronder een impressie van de eerste 300.

Vorige week zag ik een bericht dat Apple het design van de iPhone 6 zou hebben aangepast. Het gewicht van onlangs gefabriceerde iPhones 6 exemplaren wijkt namelijk iets af van de toestellen die vla na de lancering zijn geproduceerd. Daaruit zou je kunnen opmaken dat Apple versteviging heeft aangebracht in de iPhones maar het is ook heel goed mogelijk dat het glas van de iPhones van een andere leverancier komt en dat het gewicht daardoor afwijkt.

aaplDH
Ondertussen zie ik vrijwel dagelijks mensen in de Haagse Apple Store staan die een iPhone 6 (Plus) oppakken en meteen een buigtest uitvoeren. Ik vrees dat, dat in de rest van de wereld niet anders zal zijn. Ik hoorde ook dat Apple regelmatig de test-exemplaren in de Apple  Stores moet vervangen voor nieuwe (ongebogen) exemplaren. Over 11 maanden is het echt opgelost als de iPhone 6s en de iPhone 6 Plus s in de winkels liggen. Tot die tijd moet je de medewerkers van de Genius Bar overtuigen dat je toch echt heel voorzichtig bent geweest met je gebogen iPhone 6 (Plus).