iPhone 6 overleeft val van 30 kilometer hoogte dankzij Urban Armor Gear hoesje

In oktober 2010 zagen we de eerste iPhone die een hoogte van 30.48 kilometer wist te bereiken in de atmosfeer via een weerballon. Op die hoogte is de lucht zo ijl en koud dat de weerballon knapt door de luchtdruk en de iPhone terug valt naar de aarde. Hoesjes fabrikant G-Form heeft hetzelfde trucje in 2012 en 2013 nogmaals gedaan en hun producten en een iPhone en een iPad overleefden een vrije val van 30 kilometer hoogte ook.

Urban Armor Gear dacht origineel te zijn en heeft hetzelfde trucje nogmaals gedaan met een iPhone 6 in een Urban Armor Gear hoesje wat we onlangs nog getest hebben. De case wist een hoogte van meer dan 30 kilometer te trotseren, temperaturen van -26 en windsnelheden van 112 kilometer per uur. Door de extreem koude temperatuur is de iPhone 6 op enig moment uitgegaan omdat hij bevroren was. De 2 GoPro camera’s die de vlucht en de val registreerden wisten de gehele operatie met vlag en wimpel te weerstaan. GoPro’s hebben namelijk een ingebouwde verwarming om extreme temperaturen te kunnen weerstaan.
UAG
De vlucht van de iPhone 6 kan je zien in de onderstaande video. De val vinden we wel een beetje suf. Desalniettemin is Steve Armstrong, mede-oprichter van Urban Armor Gear blij met de valtest:

“Our cases already meet military drop-test standards, but now we can officially say that they are space tested as well. The fact that the iPhone survived its space adventure and returned fully functioning showcases our commitment in providing our customers world-class, or in this case out of this world, protection for their premium devices.”

Na de landing op de aarde werkte de iPhone 6 weer en er was geen schade zichtbaar aan het toestel of de Urban Armor Gear case. Onze review  van de Urban Armor Gear Maverick case voor de iPhone 6 (Plus) kan je hier lezen en op deze pagina onze review van de iPhone 5 (S) versie.