iPhone 6 krijgt vrijwel zeker een 5 inch display

Analist Brian White is op dit moment een rondje langs de velden aan het maken bij tech bedrijven in China en Taiwan. Een van die bedrijven werkt ook voor Apple en weet te melden dat men momenteel bezig is met de voorbereidingen voor de productie van een iPhone met een groter display in 2014.

“Given today’s meeting, we are confident that a larger iPhone (approximately five inches) will become a reality in 2014”

De trend is dat displays van smartphones steeds groter worden. Bij de iPhone is die evolutie vorig jaar van 3,5 inch naar 4 inch gegaan door de komst van de iPhone 5. Eerder wist analist Ming-Chi Kuo vanKGI Securities ook al te melden dat de iPhone 6 een display krijgt tussen de 4,5 en 5 inch. Groter is niet waarschijnlijk omdat Apple veel waarde hecht aan de bediening met ėėn hand.

De zogenaamde “phablets” zijn momenteel erg populair. Samsung heeft deze markt in handen en lanceerde onlangs nog de Galaxy Note III met een 5,7 inch display. De Galaxy Mega heeft een 6.3 inch display en lijkt meer op een kleine tablet.

Vorige week kon je op MobileMac al lezen dat vrijwel alle toekomstige Apple producten worden voorzien van geheel nieuwe dislay technologie. Van de volgende generatie iPhone tot de iPad maar ook de nieuwe MacBooks.

20131010-153610.jpg