iPhone 6 krijgt volgens Bloomberg een groter en gebogen display

Volgens Bloomberg gaat Apple volgend jaar twee iPhones lanceren met een groter en gebogen display. De nieuwe iPhones krijgen een display van 4.7 en 5.5 inch. Geruchten die we eerder al eens gehoord hebben en onlangs ook zagen in de vorm van het onderstaande prototype van de iPhone 6. In het bericht staat ook dat Apple bezig is met touch sensoren die beter om kunnen gaan met de drukgevoeligheid van een (groter) display.

Als Apple de rand om het display van toekomstige iPhones en iPads gaat verwijderen dan moeten de randen van het touchscreen aangepast worden met slimme drukgevoelige sensoren die kunnen registreren wat je precies met het toestel aan het doen bent. Alleen vasthouden vereist geen actie etc.

Bloomberg is qua Apple nieuws overigens niet echt betrouwbaar te noemen. Het zou ons niet verbazen als ze geruchten over de iWatch (gebogen display) verwarren met grote iPhone displays. The Wall Street Journal schreef in juli en september al over iPhone prototypes met 6 inch displays. Andere geruchten spreken weer over iPhones in 2014 met 4.7-inch en 5.7-inch displays.

gebogen