iPhone 6 krijgt vermoedelijk een 4.7 of 5.5-inch display en de iWatch een 1.3 of 1.6 inch flexibel AMOLED display

Onderzoeksbureau DisplaySearch doet onderzoek in Azië naar toekomstige producten en was in het verleden vaak goed op de hoogte van toekomstige displays die Apple ging gebruiken in iDevices zoals de iPad en de iPhone. Ditmaal verwachten ze ook dat Apple dit jaar een 5.5-inch high-resolution display gaat gebruiken in een toekomstige iPhone en ze spreken ook over een flexibel AMOLED “iWatch” device.

Voorspellingen die we allemaal al eerder voorbij zagen komen maar interessant is dat DisplaySearch nu nog spreekt van twee mogelijke displays voor de “iPhone 6.” Het lijkt erop dat Apple nog geen keuze heeft gemaakt voor het formaat van de iPhone 6. Uit de stukken blijkt dat Apple test met een 4.7-inch display met een resolution van 1,600 bij 900 pixels met een pixeldichtheid van 386 pixels per inch. Een hogere dichtheid dan de iPhone 5s die een display heeft van 4 inch met een resolutie van 1,136 bij 640 pixels maar wel met een 16:9 aspect ratio wat belangrijk is voor (bestaande) applicaties en multimedia toepassingen zoals foto en video.

In de tabel van onderzoeksbureau DisplaySearch zien we ook een iPhone display van 5,5 inch met een resolutie van 1,920 bij 1,080 pixels met een pixeldichtheid van 407 Pixels Per Inch. Dit LTPS display maakt gebruik van de display technologie die je nu ook al aantreft in de iPhone 5s. Samsung maakt deze displays en dan begrijp je ook meteen waarom Apple en Samsung de laatste tijd steeds vaker schikken tijdens patent rechtszaken.

display1

Volgens DisplaySearch krijgt de iWatch een AMOLED display en daarmee is Apple de eerste fabrikant die de flexibele 1.3 of 1.6 inch AMOLED units met een resolutie van 320 x 320 pixels en een pixeldichtheid van 348 PPI of 278 PPI toepast in een horloge en ja die displays worden ook door Samsung gemaakt.

display2

Niet noemenswaardig maar we laten het nog even zien, de 12.9 inch iPad waar we vorig jaar in oktober ook al over spraken duikt nu ook op in de prognose van DisplaySearch. De grote iPad krijgt een display van 2732 x 2048 pixels met een pixeldichtheid van 265 PPI.

display3