iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn iPad killers

Apple verkoopt steeds minder iPads. Dat is niet vreemd omdat veel consumenten vermoedelijk pas hun iPad upgraden als hij niet meer werkt. De noodzaak om elk je te updaten is er bij een iPad niet. Door de komst van de iPhone 6 en de 6 Plus is er nog iets anders aan de hand. Waarom zou je een iPad kopen als het display van je iPhone 6 (Plus) vrijwel net zo goed is voor het consumeren van nieuws, media en sociale netwerken en het creëren van gegevens zoals foto’s, data en video.

Apple ziet dat ook en er zijn geruchten dat Apple volgend jaar stopt met de productie van de iPad mini.  Daarnaast moet Apple wil alle energie stoppen in de productie van de iPad Pro om weer een nieuwe impuls te geven aan de tablet markt.

Er zijn ook andere signalen waaruit blijkt dat de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus een iPad Killer zijn. Bij het bedrijf My Mobile is het mogelijk om oude iDevices in te ruilen met bijbetaling voor een nieuwe. Uit gegevens blijkt dat 12% van de mensen die een iPad inruilen kiezen voor een iPhone 6 en nog eens 8% kiest voor de iPhone 6 plus. Opvallend omdat blijkbaar 20% liever een  iPhone 6 of een iPhone 6 Plus kiest in plaats van een nieuwe iPad.

Dat de nieuwe iPhones de verkoop kannibaliseren van de iPad hadden we wel verwacht maar uit de bovenstaande cijfers blijkt ook dat Apple zelf de grootste dreiging is van het iPad marktaandeel.

ipad