iPhone 6 en iPhone 6 Plus eigenaren gebruiken hun iPad nog nauwelijks

Dat de iPhone 6 en de 6 Plus het gebruik van de iPad drastisch verminderen kunnen we zelf bevestigen. Als je een iPhone 6 of 6 Plus hebt, heb je eigenlijk geen iPad meer nodig. Dat blijkt ook uit gegevens van de app Pocket waarmee het mogelijk is om tekst en video op een later moment te lezen of te zien. De ontwikkelaars van de app hebben informatie van 2 miljoen verwijzingen geanalyseerd en daaruit blijkt dat voordat de iPhone 6 en de 6 Plus op de markt kwamen iOS gebruikers zo’n 55% van de content op hun iPhones bekeken en 45% op een iPad.

Na de komst van de nieuwe iPhone 6 en de 6 + daalde het iPad gebruik enorm. iPhone 6 gebruikers consumeren 72% van de content op hun iPhone en bij iPhone 6 Plus ligt dat aantal op 80%. Je zou kunnen zeggen dat het door de nieuwigheid komt maar bij Android gebruikers is deze trend al langer gaande. Zij consumeren 80% van de content op hun phablet en 20% op hun tablet.

Door het grotere display van de nieuwe iPhones stijgt ook het gebruik. iPhone 6 gebruikers lezen 33% meer artikelen via de app dan via een iPhone 5/5s. Bij de iPhone 6 Plus ligt dit percentage op 65%. iPhone 6 Plus eigenaren kijken ook 40% meer video dan iPhone 5/s gebruikers.

Uit dit onderzoek kan je opmaken dat de iPad (mini) voor iPhone 6 en 6 Plus gebruikers vrijwel geheel overbodig is geworden. De grotere iPhones kannibaliseren de iPad verkoop. Nu is dat lastig in te schatten vanwege de december verkoop maar vanaf januari zal je zien dat de iPad markt snel een nieuwe impuls nodig heeft.
content