iPhone 5S krijgt een IGZO-display

Op MobileMac tref je de laatste tijd minder updates aan dan je van ons gewend bent, dat heeft deels te maken met de vervroegde komkommertijd die Tim Cook zelf in April al heeft geopend.

Analist Peter Misek weet vandaag te melden dat Apple eind deze maand begint met de productie van 25 miljoen stuks van de iPhone 5S en dat de verbeterde iPhone 5 eind september, begin oktober op de markt komt. Van de budget-iPhone laat Apple 20 miljoen stuks produceren. In januari dacht Misek nog dat de productie van de iPhone 5S in maart zou beginnen en dat het toestel in juni of juli op de markt zou verschijnen. Toen dat niet gebeurde claimde Misek dat, dat kwam door een wijziging van de kleuren van de behuizing.

Ondertussen kunnen leveranciers van componenten van de iPhone 5S weer eens hun mond niet houden en verklappen dat de iPhone 5S een IGZO (indium gallium zinc oxide) display krijgt. IGZO-wie? Het voordeel van zo’n display is dat het meer helderheid heeft ten opzichte van een retina display, lager energieverbruik en een veel scherper beeld.

Voor zo’n Sharp IGZO-display is wel meer intern geheugen nodig en een betere videochip. Volgens de laatste geruchten krijgt de iPhone 5S daardoor een quadcore videochip, een werkgeheugen van 2GB en de A6 processor is getweaked waardoor hij/zij nu op een hogere kloksnelheid kan draaien. Het gerucht dat de iPhone 5S een vingerafdrukscanner in de Home-knop krijgt, een NFC chip en een 12-megapixel camera geloven we zo langzamerhand wel…. Geruchten over een iPhone met een IGZO-display verschenen voor het eerst in december 2011 via analist Misek…..

5s