iPhone 5S krijgt camera met 12 megapixels en kan nog beter foto’s maken onder slechte lichtomstandigheden

Apple’s volgende generatie iPhone krijgt mogelijk een 12 megapixel camera met verbeterde ruisonderdrukking om ook bij weinig licht (s’nachts) foto’s te kunnen maken. Ook de HDR functie krijgt een update. Dit blijkt uit een bericht op de website van de Vietnamese website Tinhte.vn die de informatie heeft gekregen van een anonieme medewerker van Saigon Electrics in het Vietnamese Binh Duong die camera modules maakt voor de toekomstige iPhone.

Mocht je, je afvragen of de Vietnamese website Tinhte.vn wel betrouwbaar is dan kunnen we melden dat ze eerder al eens Apple prototypes lieten zien en als eerste Apple’s redesigned EarPods en de vierde generatie iPod met camera lieten zien.

Geruchten over een verbeterde camera voor de iPhone 5S zien we wel vaker voorbij komen maar dit is de eerste keer dat ook de nieuwe functies besproken worden. De huidige iPhone 5 heeft een 8 megapixel camera met een lensopening van f2.4 die we ook al zagen bij de iPhone 4S maar door toevoeging van verbeterde lens elementen van saffierkristal is de lens van de iPhone 5 helderder. Zoals we vorig jaar al lieten zien is de camera minder geschikt bij slechte lichtomstandigheden en dat gaat Apple blijkbaar verbeteren.

De iPhone 5S camera zal met 12 megapixels en een nog groter diafragma, door een lagere f-waarde van de lens nog beter in staat zijn om foto’s te maken bij slechte lichtomstandigheden.

De iPhone is nog steeds de meest populaire camera op Flickr en dat zal met de komst van de iPhone 5S voorlopig wel even zo blijven. Meer over de camera van de iPhone 5 kan je hier lezen.

iphonecamera