iPhone 5s in de kleur space gray en blauwe iPhone 5c worden het meest verkocht

Uit onderzoek van Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) blijkt dat iPhone 5s in de kleur space gray (spacegrijs) het populairst is bij Amerikaanse consumenten of misschien is het toestel wel het beste verkrijgbaar. Op de tweede plaats staat de iPhone 5s in de kleur zilver en goud is het minst populair maar dat kan ook komen door de slechte verkrijgbaarheid van de kleur. 43% van de verkochte iPhone 5s toestellen was space gray, 30% silver en 27% goud.

1

De iPhone 5c verkoopt het best in de kleur blauw (27%) gevolgd door wit (25%), groen (21%), roze (20%) en geel (7%) is het minst in trek.  Het onderzoek is gedaan onder 400 Amerikanen die een nieuwe iPhone gingen kopen.

2

Vrouwen willen volgens de bovenstaande statistieken het liefst een zilverkleurige iPhone 5s, mannen willen liever space gray. Het aantal verkochte gouden iPhone 5s toestellen is gelijk tussen beide geslachten. Bij de iPhone 5c is blauw en wit bij mannen populair en roze bij vrouwen. Het onderzoek van CIRP is een indicatie omdat 2 (zilver en goud) van de 3 iPhone 5s modellen slecht verkrijgbaar zijn. Veel kopers van een iPhone 5s gaan daarom vaak met een ander toestel (space gray) naar huis dan ze aanvankelijk hadden willen kopen. De gegevens van de iPhone 5c zijn wel accuraat omdat dit toestel ruim voldoende verkrijgbaar is.