iPhone 5 verkrijgbaarheid in Nederland: vanaf 28 September of pas over 8 weken

Tijdens de lancering van de iPhone 5 liet Tim Cook weten dat de iPhone 5 vanaf 28 september te koop zal zijn in de Benelux. Op de Nederlandse Apple website is nog weinig te merken van de start van de verkoop van de iPhone 5 die aanstaande vrijdag al begint. Op de website staat nog steeds dat de iPhone 5 binnenkort beschikbaar is. Daarbij is de officiële verkoopprijs voor Nederland en België ook nog steeds onduidelijk. Providers zijn inmiddels gewoon gestart met het verkopen van de iPhone 5 terwijl het nog volstrekt onduidelijk is hoeveel iPhone 5’s zij zullen ontvangen van Apple. Naast T-Mobile zijn er bij de Belgische telecom provider Mobistar ook 10.000 reserveringen voor de iPhone 5 binnen gekomen maar het is de vraag of ze in België wel aan de 10.000 pre-orders voor de iPhone 5 kunnen voldoen. Volgens bronnen zullen veel bestellingen pas in oktober worden geleverd. Van een wachttijd van 8 weken moet je niet vreemd opkijken. Bij Mobistar in België begint de verkoop niet aanstaande vrijdag maar pas zaterdag. Mobistar-woordvoerster Patti Verdoodt:

“Het is inderdaad zo dat het lanceringsevent de 28e doorgaat, maar de eigenlijke verkoop start pas de dag nadien”

Verdoodt benadrukt dat het geen zin heeft om vrijdag of zaterdag voor de deur te gaan bivakkeren van een Mobistar-center. Alleen klanten met een bevestigingsmail mogen een iPhone 5 kopen.

Via de website van Apple is het ook niet mogelijk om een pre-order te plaatsen voor een iPhone 5. Waarom dat niet mogelijk is onduidelijk maar dat er 2 dagen voor de lancering in de Benelux nog geen officiële prijs voor de iPhone 5 bekend is gemaakt en dat er nog steeds binnenkort beschikbaar op de Apple website staat in plaats van vanaf 28 september verkrijgbaar is vreemd en hopelijk geen voorbode van standaard 8 weken wachttijd voor de iPhone 5.