iPhone 5 nu online te reserveren bij Apple Amsterdam maar Apple weet van niets

Morgen start de verkoop van de iPhone 5 in Nederland. Het is niet nodig om bij Apple in Amsterdam voor de deur te gaan kamperen want je kan de iPhone 5 gewoon online reserveren (inmiddels is de pagina offline). Via 4 eenvoudige stappen kies je het gewenste model (maximaal 2 stuks) en als je geluk hebt ontvang je vandaag al een bevestiging van je reservering plus het tijdstip wanneer je morgen je iPhone 5 kan komen ophalen.Vreemd genoeg staan er op de pagina nog steeds geen tarieven voor de iPhone 5 modellen waardoor het nog steeds niet duidelijk is wat een iPhone 5 kost in Nederland en wij toch wel twijfelen aan de herkomst van de pagina. Die is namelijk via het forum van Tweakers ontstaan en Apple weet er zelf niks van….

Dat zit zo: slimme Tweakers hebben de link van een Duitse reserveringspagina aangepast naar de Nederlandse link door in de URL de tekst DE/de_DE te wijzigen in /NL/nl_NL. Blijkbaar is de pagina al vertaald maar nog niet officieel online gezet door Apple Nederland. Wij vermoeden dat al deze reserveringen niet goedgekeurd zullen worden en daarbij was het al vreemd zoals we eerder opmerkten dat er geen prijzen bij staan….

Update: we hebben net gesproken met Apple Amsterdam. De prijzen van de iPhone 5 worden vannacht om 00:00 uur bekend gemaakt via de Nederlandse Apple website.

Update 2: Na nog een telefoontje met Apple Amsterdam weten we nu ook dat de reserveringspagina nog niet officieel in gebruik is. Als je een iPhone 5 wil bemachtigen moet je morgen naar de Apple Store in Amsterdam. Als er na morgen nog iPhones 5 over zijn (met de nadruk op als) dan worden die via de reserveringspagina verkocht. Het is onduidelijk of de reserveringen die nu al gedaan worden via de pagina ook worden geleverd. De pagina is voor de day after de lancering van de iPhone in Nederland. Vannacht om 00:00 uur meer via de Apple website…..

Morgen om 08:00 uur gaan de deuren open van de Apple Store in Amsterdam en kan je een iPhone 5 kopen.