iPhone 5 krijgt volgens analist een A5 processor en een 8 megapixel camera

Analist Ming-Chi Kuo van Concord Securities heeft investeerders in het aandeel Apple bijgepraat over de iPhone 5. Ming-Chi Kuo heeft een goede reputatie wat betreft Apple geruchten en wist vorig jaar al te melden dat de witte iPhone 4 pas in april 2011 te koop zou zijn en dat de iPad 2 vergelijkbare camera’s zou krijgen als de iPod touch met een  1024 x 768 display.

Volgens Ming-Chi Kuo krijgt de volgende generatie iPhone  geen nieuw design en is het toestel qua uiterlijk vergelijkbaar met de iPhone 4. De vernieuwingen zitten vooral in het toestel zelf zoals een Apple A5 processor en een Qualcomm baseband voor CDMA en GSM modellen plus een 8 megapixel camera op de achterkant van het toestel. De iPhone 5 zal ook voorzien worden van een verbeterde antenne en werkt met iOS 5. De productie van de iPhone 5 gaat in september van start en het toestel zal voor het eerst te zien zijn op het jaarlijkse Apple music media event in september.

Het lijkt er dus steeds meer op dat we op het WWDC in juni alleen een preview van iOS 5 te zien krijgen zonder iPhone 5.