iPhone 5 krijgt geen micro-USB aansluiting maar gewoon een Dock Connector

Als we de gegevens van de Taiwanese website Apple.pro moeten geloven dan krijgt de iPhone 5 geen micro-USB aansluiting maar gewoon een vertrouwde Dock Connector. Om de Europese commissie tevreden te stellen zal er bij de iPhone 5 vermoedelijk een adapter zitten met een micro-USB aansluiting die een verloopstekker heeft naar de Dock Connector. Apple.pro heeft een foto van de dock connector van de iPhone 5 en volgens MacRumors is het onderdeel vrijwel identiek als het onderdeel in de huidige iPhone 4.

De connector van de flat cable die verbonden is met het moederbord van de iPhone 5 wijkt alleen iets af ten opzichte van het onderdeel in de iPhone 4. Het onderdeel heeft serienummer: 821-1300-02. Ter vergelijking het onderdeel in de Verizon iPhone 4 heeft serienummer 821-1281-A en 821-1093-A voor de huidige iPhone 4. Als de foto van de Taiwanese website klopt zien we waarschijnlijk aanstaande woensdag ook een iPad 2 met een normale Dock Connector plus micro-USB adapter voor gebruik in de Europese Unie.

Interessant is ook dat de Taiwanezen claimen dat de foto van het 4 inch displayglas voor de iPhone 5 wat afgelopen weekend opdook nep is.

Dock connector iPhone 4